Въпроси и отговори


business man shrug

Често задавани въпроси за газовия инжекцион

 

 

ЩЕ СЕ ЗАГУБИ ЛИ ЧАСТ ОТ МОЩНОСТТА НА КОЛАТА АКО МОНТИРАМ ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН?

Не, няма да почувствате никаква разлика в мощността между двете горива, дори на газ ще имате по-добра еластичност при ускорение която се дължи на по-високото октаново число на газта, около 105 октанови единици. Ако усещате дори минимално понижение спрямо бензина, това може да се дължи единствено на неправилна настройка на газовия инжекцион и може лесно да се корегира.

КОЛКО ЩЕ МИ ХАРЧИ КОЛАТА НА ГАЗ?

Разхода на газ може да се повиши до 10% спрямо бензиновия разход в литри, практиката показва че в много случаи разхода на газ се запазва в рамките на бензиновият разход. Според класа на избрания газов инжекцион, прецизността на дозиране на газовото гориво може да спадне дори под 2% разлика от бензиновите стойности, което гарантира една отлично горивна икономичност при работа на газ.

ИМА ЛИ АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ НА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ В КОЙТО ДА НЕ СЕ ИЗИСКВА НАМЕСА НА ВОДАЧА?

Всеки газов инжекцион има автоматичен режим, който превключва всичко съвсем сам, системата запалва двигателя на бензин и съвсем сама преминава на газ. Ако свърши газта автоматично и неусетно преминава на бензин и сигнализира че трябва да заредите гориво. От Вас се иска единствено да шофирате без да мислите за нищо друго, изключително удобно и доказано решение за разсеяни дами или млади водачи без опит.

ЩЕ МОГА ЛИ ДА ПОЛЗВАМ БЕНЗИНОВАТА СИСТЕМА НА КОЛАТА СИ СЛЕД МОНТАЖ НА ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН?

Да разбира се, бензиновата система се запазва изцяло. Във всеки един момент газовият инжекцион може да премине на бензин по ваше желание. Предвиден е специален звуков и светлинен сигнал за индикация, така имате две независими горивни системи и пълен контрол над тях.

КАК ЩЕ РАЗБЕРА КОЛКО ГОРИВО ИМАМ В ГАЗОВИЯТ РЕЗЕРВОАР?

Всеки газов инжекцион показва наличността от гориво чрез специален сензор монтиран на резервоара. Информацията се получава чрез светлинен индикатор който е вграден във ключа за превключване намиращ се на удобно място в купето на автомобила.

КАКВО ЩЕ СТАНЕ КАТО СВЪРШИ ГАЗТА В ГАЗОВИЯТ РЕЗЕРВОАР ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ?

Когато свърши горивото в резервоара, газовият инжекцион автоматично и съвсем неусетно ще превключи двигателя от газ на бензин. Веднага ще Ви сигнализира за това със звуков сигнал, така няма никаква опасност да попаднете в критична ситуация на пътя поради загуба на мощност.

ЩЕ УСЕЩАМ ЛИ МИРИЗМА НА ГАЗ СЛЕД МОНТАЖА НА ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН?

Газовият инжекцион е последно поколение газова уредба и при него за разлика от обикновените газови уредби не трябва да се усеща абсолютно никаква миризма на газ, както в купето на автомобила, така и около него. Ако все пак усещате някаква миризма, не го приемайте за нормално и потърсете помощтта ни за отстраняване на неудобството.

КАКВА БУТИЛКА ДА ИЗБЕРА ПРИ МОНТАЖ НА ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН?

Бутилката се избира най-лесно когато я поставиме в багажното отделение и сами видите как стои в него. Разполагаме с всички размери бутилки на склад. Преди монтажа нашите специалисти ще Ви предложат всички възможни варианти за конкретния автомобил и вие ще прецените на място коя е най-подходящата за вас.

КЪДЕ ДА ПОСТАВЯ ЗАРЯДНОТО УСТРОЙСТВО ПРИ МОНТАЖА НА ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН?

Закона изисква пълначката да бъде монтирана извън купето на автомобила. Ние можем да монтираме ВЗУ на много места в един автомобил. Нашите специалисти ще Ви предложат няколко варианта в рамките на възможното, а Вие ще прецените кое от тях ви харесва.

КАКЪВ ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ДА ИЗБЕРА?

Практиката показва че най-важно е да изберете сервиз с опит и традиции, който да монтира и настрои качествено новата Ви система, както и да я обслужва гаранционно. Всеки сервиз сам избира с каква марка системи да работи. На база опита ни досега, ние залагаме изцяло на изпитани български марки, които имат най-безпроблемната, евтина и гарантирана във времето поддръжка. Също така са доказано устойчиви на некачествената газ която се продава у нас. Напоследък на пазара се предлагат много некачествени и евтини газови инжекциони, които нямат никакви други качества освен ниска цена.